Kategoriarkiv: Tyger

Nya tyger

Vi har åkt till våra kompisar i Scottsdale, Arizona och jag har köpt mig lite tyger.

inredningstyg_soffa

Inredningstyget ska bli ett överdrag till halva soffan där hemma

paljetttyg

och paljettyget ska bli en enkel kavaj-jacka till mig. Jag har velat ha en sådan länge. Så bra att bara dra på över vad som helst för att göra det lite festligt. Båda var dessutom på rea från JoAnn´s, som jag har handlat från tidigare.

Publicerat i Tyger | Etiketter , | Lämna en kommentar

Spets till bröllopsklänning

Vacker spets till Sarahs bröllopsklänning inköpt på Sidencarlson.

spets_sarah
Publicerat i Tyger | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Inventering nya och gamla tyger

Jag har hittat så mycket roliga tyger här hemma.

inventering_tyg

De här ska bli klänningar, väskor och kappor och kanske också en kudde eller två. Det finns så många tygbitar att allt inte ryms i bild men fint kommer det att bli.

Publicerat i Tyger | Etiketter , | Lämna en kommentar

Nytt tyg till sommarklänning

Det här fantastiska tyget som ser ut att ha stenar och diamanter i trycket har jag köpt till en sommarklänning. Mönster har jag redan så nu är det bara att sy. Det blir en enkel klänning med rundning nertill i fållen och resår i midjan.

blatt_diamanttyg
Publicerat i Tyger | Etiketter | Lämna en kommentar

Drömmar om långklänning

Jag har länge velat ha en långklänning men mitt liv innehåller inte så många tillfällen för det, eller så handlar det inte om att vänta utan bara köra på. Nu har jag i alla fall möjlighet på riktigt när vi ska på bröllop nästa helg. Jag köpte det här fantastiska tyget i veckan. Det har ett otroligt fall och blir en enkel klänning med delad ärm och en rosett i ringningen.

blatt_tyg_klg
Publicerat i Tyger | Etiketter | Lämna en kommentar

Home party

Imorgon ska jag ha ett home party hos en kund och hennes kompisar så ikväll har jag packat resväskan med min kollektion av klassiker. Jag har också kollat upp tygnyanser för bomullsblusar för att veta vad som finns i butik precis nu. Jag hittade de här fina tryckta tygerna också och kunde inte motstå att fotografera dem som alternativ. Jag älskar framför allt djur på tyg och hundmönstret är riktigt härligt. På håll ser det ut som ett mönster.

tyg_3 tyg_2 tyg_1

En liten blusjacka i något av de här tygerna skulle vara fint till vintern.

Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

Magenta och svart kamouflagetyg

Jag hittade det här fantastiska tyget nere på Ohlssons tyger idag. Jag köpte allt så det räcker till några jackor och jag ska börja med en till mig själv i samma modell som den gröna kamouflagejackan jag sydde till Sammy och mig, som en gemensam jacka, i början på sommaren. Sammy tycker jättemycket om den där jackan vilket är kul såklart men det gör att jag måste förse mig själv med en egen. De här färgerna passar mig också mycket bättre än klassiska kamouflagefärger.

kamouflagetyg_magenta
Publicerat i Tyger | Etiketter | Lämna en kommentar

Tre tyger, tre trådar

trika_och_trad

Jag blir så glad när jag hittar fina tyger och hemma i lådan hittar trådar som passar perfekt till. Det här ska bli tre kjolar och tyget är trikå.

Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

Blå kamouflage

sommartyger-mer

De här härliga tygerna har jag köpt idag. Det rosa är en fantastisk trikå som ska bli en kjol och det andra en tryckt polyester som blir min enkla sommartopp med omlottärm. Det svarta tyget högst upp i bild var själva anledningen till att jag åkte till Tygverket idag. Det är jackmudd till kamouflagejackan jag håller på med. Sammy har varit på sommarmiddag med ett företag han jobbar för men nu är han hemma igen och jag ska prova ut ärmlängden på honom innan jag fortsätter med jackan. Det blir ett plagg vi delar på och på fredag blir det premiärbärande när Sammy går på Summerburst.

Publicerat i Tyger | Etiketter | Lämna en kommentar

Nya tyger till sommaren

Igår köpte jag lite mer tyger för sommaren och då kunde jag inte motstå kamouflagetyget till en jacka till mig.

nya_tyger
Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

Bröllopsspets

I slutet av maj är det bröllop ute på Munsö och jag och mamma har varit och kollat på tyger till våra kläder på Sidencarlson. Mamma får en gul dräkt med en öppen chiffongcardigan eller blus över. Mönstren är samma som när jag och Sammy gifte oss men det blir helt andra tyger och nu också en kjol till istället för byxor, då klädkoden är mörk kostym. Jag ska gå på min favoritfärg, mörkblått, och ha en spetstopp och en blå kjol. Över det en enkel kappa i festligt tyg men jag har inte hittat det ännu. Jag måste gå en sväng förbi Tygverket där jag säkert kommer att hitta ett bra tyg.

bla_spets
Publicerat i Tyger | Etiketter , | Lämna en kommentar

Tyg till kappkund

Jag har fått ett mejl från en kvinna som sett en av mina kappor på nätet och som nu har beställt en till sig själv. Det här är tyget som kappan kommer att bli av.

kapptyg_bla
Publicerat i Tyger | Etiketter | Lämna en kommentar

Kappa

Jag hittade det här roliga tyget i en låda här hemma och det ska bli en kappa till våren och sommaren. Tyger är i bomullskanvas och jag lägger på lite svarta detaljer för att plocka upp trycket. Till det här plagget tror jag att det får bli klädda knappar.

kapptyg
Publicerat i Tyger | Etiketter | Lämna en kommentar

Sommartyger

Idag var jag och Sammy, min man, ute i vårsolen. Vi gick ner till Sickla köpkvarter och tog lång vägen från hus till hus för att njuta av vädret och så fikade vi ute i solen. Näst sista stoppet var på Ohlssons tyger där jag köpte två fina tyger till sommarklänningar. Det vit och blåmönstrade blir en vardagsklänning och det mörkblå en klänning till ett bröllop. Jag älskar verkligen blått och har gärna färgen både på mitt eget och andras bröllop.

sommartyger
Publicerat i Tyger | Etiketter | Lämna en kommentar

Sy upp tyger

Jag har en hel del tyger i lager och min plan nu är att göra något av dessa tyger. Det kommer att bli en pennklänning, en tunnare inomhus eller vårjacka och så något av det här hålborderade tyget jag köpte i LA förra hösten.

bild_5
Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

Semester alltså !

Vilket härligt tillstånd jag befinner mig i. Jag ligger på sängen och kollar igen alla saker som kommit upp på play under tiden vi varit borta. Så mycket att se så lite tid. Jag har dessutom återupptäckt Roxette på Spotify och kan återskapa tidigt nittiotal när jag låg och lyssnade på Joyride och läste Amforans gåta som visats på svt tidigare. Nu läser jag mellan serierna slutet på Helikopterpiloten, berättelsen om ett rån och lyssnar på just Roxettes låtar. Jag älskar listettor ! Det är bara att konstatera. Pratradio och listettor. Antingen P1 eller de största reklamradiostationerna. I princip alltså, det är inte så att jag har lyssnat på reklamradio sedan Dackefejden och jag måste säga att jag ibland saknar blandningen. På Spotify kan jag få precis allt men finner mig ofta handfallen och vet inte vad jag ska välja. -Vilka artister finns egentligen? Ja Anna, alla finns, precis alla !

”What´s the time? Seems it´s already morning. I see the sky it´s so beautiful and blue.”

Om en dryg månad är det business as usual, men det märker jag inte av nu. Jag håller dock någon form av kontakt med omvärlden genom mina tygbeställningar. Bland annat så har jag skickat efter ett svart jeanstyg i Oxford-stil från en fabrik i Italien. Förhoppningsvis kommer det i slutet av augusti.

svart_oxford
Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

LA – tyger

Min designer-kompis Isabella åkte till LA igår och om jag har tur så kan hon köpa med sig lite tyger hem åt mig. Jag själv åkte till Alcudia på Mallorca och befinner mig för tillfället i något sorts paradis med man, svärföräldrar och svägerskor och svågrar.

bild-2
Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

Mysväder och jobbdag

Det här tyget har varit dagens uppgift. Jag har sytt en långklänning som ska provas av imorgon. Jag lägger upp en bild då. Och så har Catherine varit här och provat en klänningsmodell som hon beställt till nästa helg då hon ska på bröllop. Det blir en chockrosa sidenklänning med knytskärp. Jag har beställning på många sidenklänningar nu och det är så himla roligt. Påminner mig om att jag måste skaffa sidentyg inför hösten. Men nu är det söndagskväll och ledigt.

lila_tyg
Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

Och en till

Precis när jag blev klar med Micas avprovning tidigare idag så kom nästa kund in. Jag provade av en blå sidenlångklänning på henne och sedan höll Johanna ställningarna på Plezuro medan jag smet iväg till Simbra siden för att köpa ett rosa sidentyg till en till, kortare, klänning åt samma kund.

bild-8
Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar

Midsommar och höstnytt

Idag har jag börjat med hösten, handgripligen. Jag har skissat och funderat innan men idag började jag sy och ta fram nya plagg och modeller. Mycket kommer att tillverkas av mig framöver och sedan får jag se vad som skickas till fabrik. Jag har många intressanta och lite, för mig, ovanliga tyger till hösten och jag har en känsla av att det kommer att bli väldigt bra. Efter middagen har jag påbörjat en midsommarklänning till årets, numera traditionella, firande hos Mickis och Gurta. Det här blir dessutom prov på en modell jag gjort tidigare, fast i ett annat tyg med mer fall, så att jag får se hur det blir.

midsommarklg
Publicerat i Tyger | Lämna en kommentar