Kategoriarkiv: Inspiration

Höstens vackra löv

Det här är min favoritårstid i en bild. Fina härliga höstlöv. Så inspirerande och har varit för mig sedan jag var riktigt liten.

hostlov
Publicerat i Inspiration | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Höstens första dag

trodde jag att jag skulle få uppleva i Gävle men det var inte full så kallt som jag hade föreställt mig. Fint väder och rask promenad genom vacker stad kan göra stor skillnad. Jag är i alla fall glad att det är säsong för den här gamla klänningen och mina lackkängor.

hostens_forsta_dag
Publicerat i Inspiration | Etiketter | Lämna en kommentar

Hundapplikation

Jag och min kompis Hanna var på tygmässan i januari och vi beställde applikationer som nu har kommit i leverans. Den här sötnosen beställde jag och kommer att använda på en massa olika tyger. Här är några alternativ.

hund_pa_kamou hund_pa_rosa
Publicerat i Inspiration | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Garn

Jag har länge velat sticka en filt och nu har jag i min vanliga tygaffär Ohlssons hittat ullgarner i fina färger som kommer att passa perfekt. Till min filt valde jag den här kombinationen.

garn_filt

 

Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Snögubbe

Den här fantastiska lilla snögubben såg jag på tågstationen när jag skulle in till stan idag. Vilken bra idé, bara göra en snögubbe fast i ministorlek. Och med en ölburksögla på bröstet. Väldigt kreativt!

snogubbe
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Den stora ledigheten

Oj vad jag har latat mig över julen och det har verkligen återspeglat sig här. Inga bilder eller inlägg på två veckor. Men nu ändras det. Vad jag faktiskt har gjort är att broder på mitt stora korsstygnsbroderi. Det är tema jul men med lite annat också som är vintrigt eller bara fint. Jag började vid jul med husen och natthimlen bakom och sen kom jultomten med renarna till och nu senast har jag börjat med de stora snögubbarna. Ju längre jag kommer med mitt broderi desto större partier planerar jag åt gången, för att få ihop allt på slutet. Jag har bestämt mig för hur jag ska avsluta så på fredag när jag ska in till stan och ha möte med Regina så ska jag passa på att köpa tråd till det. Det som är fint med att brodera är att det går att plöja en massa härliga serier på Netflix under tiden och det har jag också gjort. Plus träffat lite kompisar, njutit av solen och tränat men det har varit fokus på ledighet. Vi skämtar lite hemma om att jag är manisk med mitt broderi och det kanske märks på svadan här ovanför. Manisk men med sjukdomsinsikt. I alla fall så är det här mitt stora fritidsintresse just nu. Här kommer några bilder.

broderi_2 broderi_1 broderi_3
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Har du sett !

instagramsko_0

Det är inte ofta jag lägger upp artiklar från andra märken på min blogg. Jag skulle kunna säga att det händer aldrig. Men nu gör jag en undantag. Tommy Hilfigers sko för vår/sommarkollektionen 2015. Känns tyget på klacken igen? Det är precis samma tyg som jag använt i mitt smårutiga tema som skapades förra året och som jag fortfarande säljer. Jag bara måste köpa de här skorna när de kommer ut i butik och kunna matcha min egen kollektion med ett par skor från ett annat märke. Coolt! De här ska jag hålla utkik efter. Bilden har jag lånat från @frktornblom (Karin Törnblom) på Instagram.

Publicerat i Inspiration | Etiketter , | Lämna en kommentar

På Rosendal blommar det fortfarande

Jag var ute vid Rosendal igår och satt i gräset och fikade lunch ihop med min kompis Anna och en hel del andra stockholmare. På vägen därifrån gick vi förbi en slinga med sommarblommor. Tänk att det kan vara så här fint i september. Nu ska jag iväg och rösta !

blommor_0
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Falkenberg

I helgen var vi på bröllop i Falkenberg och dagarna har bara trillat iväg sedan mitt senaste inlägg. Jag jobbade som vanligt på Plezuro igår men var så trött när jag kom hem att de blev sängen tidigt. Nu vill jag lägga upp bilden från vårt rum på Strandbaden i Falkenberg med utsikt mot havet. På söndagen innan brunch och hemfärd badade jag och min svägerska och kände oss lite som vikingar. Jag älskar havet och att bada och det här befarar jag var mitt sista dopp för säsongen. Utsikten var fantastisk i sin råhet och det var verkligen höstkänsla i luften, något som alltid ger mig lite extra inspiration och livsglädje.

falkenberg
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Kväll i Alcúdia

Igår var sista kvällen för mig och Sammy på Mallorca. Linda, svägerskan, föreslog middag ute så vi promenerade alla in till gamla delen av Alcúdia, drack cava och åt sent på en restaurang som upptog ett helt litet torg.

alcudia_7 alcudia_6 alcudia_5 alcudia_4 alcudia_1 alcudia_2 alcudia_3
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Hostal Postada De Verano

Redan första dagen här i Alcúdia såg jag ett övergivet hotell från bilen. Jag älskar gamla slitna och förfallna byggnader och kände att jag verkligen ville besöka hotellet innan vi åker hem. Idag blev den dagen eftersom flyget lämnar Palma i morgon bitti. Jag och Sammy gick iväg efter frukost och jag knäppte massor av bilder när vi gick runt i det övergivna huset. På ett ställe hitta jag en La Gazzetta från 2006 och vi trodde att den kommer från någon som varit i hotellet efter att det stängt. När vi kom hem och började visa bilder från vår utflykt googlade svärmor på namnet och fick upp en resesite som för inte många år sedan sålde resor till precis det här hotellet. Tidningen från 2006 är förmodligen ifrån när hotellet fortfarande varit bruk. Något har uppenbarligen hänt under de senaste åtta åren. Det ser ut som att en rivning av huset har påbörjats och sedan bara stannat av.

verano_22 verano_2 verano_1 verano_11 verano_12 verano_13 verano_14 verano_15 verano_10 verano_21 verano_3 verano_4 verano_5 verano_6 verano_7 verano_8 verano_9 verano_23 verano_17 verano_16 verano_20 verano_18 verano_19

För bilder på hur det såg ut förr, klicka här.

Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Vid vattnet

Jag befinner mig i något sorts paradis. Vattnet är turkost, blått och lent och sanden är ljus och fin. Vi dricker cava och äter middag i kollektiv och badar i havet. Häromdagen åkte vi helikopter.

paradiset_2 paradiset_1 paradiset_3 paradiset_4

Jag är helt galen i turkost och blått just nu och vattnet är så inspirerande att titta på.

Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Knappar !

De här fina knapparna från en gammal sybehörsbutik kommer jag att använda på några av höstens plagg. Jag tror särskilt att den stora knappen kommer att passa perfekt på en kappa som i nuläget saknar knappar. Och de mindre och lite bulliga vet jag att jag kommer att få användning för. Jag har köpt flera olika sorter och det ska bli så kul att använda riktigt gamla knappar en hel del framöver. De passar så bra in med min vintageinspiration.

knappar
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Instagrambild

Det är så kul att få se bilder på hur kunder har kombinerat mina plagg i sin vardag. I den här bilden, som jag lånat från @mariapalm78, min smårutiga blå klänning ihop med svart kavaj och halsband. Snyggt !

instabild_maria_palm
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Fest och höst !

tygskrufs

Det har varit en helt fantastisk helg med Summerburst och Kent på Gärdet och barnkalas på Dalagatan däremellan. Idag har det känts som att fredagen var för länge sen. Jag har ägnat dagen åt att ta fram en ny kappa inför hösten och när jag hyffsade till en av bitarna så blev det så här fina kanter. Det är tyget i genomskärning och här syns ulltrådarna avkapade och helt råa. Som prickar.

Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Spetskappa

Jag ska göra en kappa i spets till en augusti-brud. Det blir samma modell som min ljusblå kappa fast helt i spets med en vit krage. Kanske blir det också några vita kanter för att rama in. Jag var förbi Plezuro för en avprovning på eftermiddagen och då fick jag se hur tyget ser ut och beter sig och dessutom testa med knapparna. Det går aldrig att i förväg riktigt bestämma hur det ska se ut, det blir alltid bäst om jag låter plagget växa fram.

spetstyg_0
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Glasriket

Vi har varit nere i Kosta Boda och Lessebo i tre dagar. På vägen ner i onsdags åkte vi via Gränna och åt lunch och kollade på polkagrisproduktion och köpte lite godsaker.

kosta_9

I Gränna har de polkagrisrandiga blommor

kosta_8

och hjärtformade klubbor.

kosta_7 kosta_6

Kosta Boda har glasblåseriet öppet för allmänheten och vi gick runt och beundrade arbetet.

kosta_5

Fint lås på ett kassaskåp i galleriet

kosta_4 kosta_3

och Åsa Jungnelius härliga konstverk och vaser.

kosta_2 kosta_1
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Besök från USA

Vi har besök från USA den här veckan. De kom redan i fredags så helgen var fulltecknad av roligheter. Jag jobbade på Plezuro idag och hade två avprovningar som gick jättebra och en leverans som också gick jättebra och efter det träffade jag Sammy och Gary och Jason och så åt vi middag på Le Rouge bar. Vi avslutade med en fika uppe på Stortorget så att våra gäster fick en överdos av Gamla Stan. Nu ska jag i princip vara ledig hela veckan och bara ägna mig åt semesteraktiviteter. Som att äta musslor.

musslor
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Det är så bra med toile

Jag har jobbat på Plezuro idag och hade som nästan varje dag på Plezuro kundmöten inbokade. Emelie kom förbi för att hämta en blus och så hade jag en avprovning på Maud som jag ritat en klänning till. Jag hade som alltid när det är något speciellt gjort en toile som vi provade idag. Det blir några mindre justeringar men inget stort och nästa gång vi ses är klänningen nästan klar. Det här är mina förslag till klänningen. Maud valde det ljusa och jag är själv väldigt sugen på en klänning i det svarta. Det är härligt med blommor !

mauds_klg svart_blomtyg
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar

Guld och offwhite

När jag var i USA i höstas köpte jag det här guldtyget med rundlar som sitter på ett nät. Jag har inte riktigt vetat vilket tyg och färg jag ska dubblera det med men idag så hittade jag en bra matchning, ett offwhite ulltyg. Det är väldigt fint att göra ett plagg i undertyget och ett plagg med dubbleringen av guld. Alternativt en klänning med del av plagget i guld och resten i bara offwhite. Det där löser sig under arbetets gång.

guldtyg_rundlar
Publicerat i Inspiration | Lämna en kommentar